Att topptura är inte bara ett bra val för miljön då Du tar dig upp med egen kraft. Du har även möjlighet att njuta av varje steg mot toppen och sedan förstås av varenda sväng under vägen ner.

 
 
Foto: Måns Salomonsen,  Sunnmøre Norge

Foto: Måns Salomonsen, Sunnmøre Norge

 

SUNNMØRSALPENE

Sunnmørsalpene där möjligheterna är oändliga - är en drömdestination för alla skidentusiaster. Området är känt för dess ojämna toppar som är runt 1500 meter över havet. Här finns offpiståkning från enkel till svår nivå. Summit-to-sea är även en möjlighet och vart Du än befinner Dig kan Du skymta de vackra fjordarna - om förhållandena tillåter.

KittelfjälL

The True Home of Ski Lovers har den vackraste skidåkning som går att erbjuda. Beläget i södra delen av Laponia har det ofta lika bra snöförhållanden som Japan och det magiska norrskenet gör det till en plats Du inte vill missa. Eftersom vägarna är få blir det den ideella kombinationen med snöskoter och turskidor - denna plats är ett turparadis. Du kommer inte att glömma champagnepudret som faller här.

 
 
Foto: Klara Wåhlberg,  Kittelfjäll Sverige

Foto: Klara Wåhlberg, Kittelfjäll Sverige

Foto: Anna Henriksson, Sunnmøre Norge

Foto: Anna Henriksson, Sunnmøre Norge

DSC00826.JPG
Screenshot 2019-01-24 at 18.01.31.png
 

RESAN DIT

Sunnmøre: transport görs med bil eller flyg till Ørsta-Volda flygplats.

Kittelfjäll: närmaste flygplats till Kittelfjäll är Vilhelmina men det går även bussar från Stockholm direkt till Kittelfjäll med Active Ski och numera direkttåg med Inlandsbanan till Vilhelmina från Malmö och Stockholm.

boende

Det finns många alternativ, från lyxiga hotell, hytter, tält till snögrotta. En snögrotta tar ca tre timmar att gräva och bygga, men den är oväntat bekväm. En natt ni sent kommer att glömma!

Vad du behöver ta med

Ni måste ha er egen lavinutrustning. Skidor kan hyras på plats. Ni behöver även en försäkring som täcker offpist skidåkning.

 
 

BOKNING

Turerna kan bokas från oktober till maj beroende på snöförhållanden.

Grupper kan vara upp till 4 personer. Bokar man en tur ensam men vill gärna resa tillsammans i en grupp går det oftast att ordna, informera mig om detta i så fall innan.

Ta gärna kontakt med mig via länken nedanför och berätta om era önskemål så planerar jag resan därefter.